Personlig assistans

Skräddarsydd för dig och dina behov

Vad är personlig assistans och vem har rätt till det?

Om du eller ditt barn har en omfattande funktionsnedsättning och behöver hjälp för att klara vardagen kan ni ha rätt till personlig assistans.

Du får då personliga assistenter som ser till att du eller ditt barn får leva det liv som ni vill att det ska vara, exempelvis kan ni få hjälp med tvätt och påklädning, äta mat, kommunicera med andra och förflyttningar. Du kan dessutom ha rätt till hjälp med övriga behov som till exempel hushållsarbete, matlagning, inhandling och olika fritidsaktiviteter.

Personlig assistans med trygghet

Väljer du oss som assistanssamordnare kan du känna dig trygg med ditt val. Vi är godkända och har tillstånd från Socialstyrelsen att bedriva personlig assistans.

Assistenterna som arbetar hos dig är utbildade och har lång erfarenhet av personer med olika funktionsnedsättningar. Dessutom har du goda möjligheter att få hjälp på ditt språk. Allt för att passa din personlighet och dina specifika behov.

Du har förstås alltid tillgång till vår jour som har öppet dygnet runt.

Personlig assistans utan administration

När du väljer oss som assistanssamordnare slipper du allt det praktiska. Vi sköter nämligen hela administrationen åt dig så du får ägna din tid till glada saker.

Vi hjälper dig med följande:[arrow_list_one]

  • Ansökningar och juridiska frågor, exempelvis ansökan om personlig assistans
  • Kontakten med myndigheter, kommun och Försäkringskassan
  • Arbetsgivaransvar med lönehantering, rapportering och redovisning
  • Rekrytering och schemaläggning av assistenter
  • Försäkringar
  • Rådgivning[/arrow_list_one]

Du bestämmer hur din personliga assistans utformas

Personlig assistans kallas just ”personlig” för att den ska passa dig och dina behov. Vi vill att du ska kunna leva ett så bra och självständigt liv som möjligt, helt på dina egna villkor. Därför lyssnar vi av och hjälper dig med det du behöver hjälp med. Du bestämmer själv hur din personliga assistans ska se ut och den skräddarsys helt efter dina önskemål. Exempelvis vem som arbetar hos dig, under vilka tider du behöver hjälp, vad som ska göras och hur det ska göras.

Kontakta oss för personlig assistans

Vill du veta mer om personlig assistans är du välkommen att kontakta oss. Vår rådgivning är kostnadsfri och du når oss via:

E-post: info@saxenaomsorg.se

Telefon: 08-580 800 06

[green_button link=”/kontakt”]Kontaktformulär – klicka här[/green_button]