Assistenter

Våra personliga assistenter

Våra personliga assistenter är de som underlättar din vardag och som jobbar tillsammans med dig för att höja din livskvalitet. För att du ska bli en nöjd kund tror vi på en familjär stämning bland assistenterna och att de är nöjda medarbetare hos oss. Därför lägger vi mycket fokus på våra assistenter bland annat i form av satsningar på kontinuerliga utbildningar och friskvård.

Kompetens och erfarenhet

Assistenterna som arbetar med dig är alla utbildade och har lång erfarenhet av personer med olika funktionsnedsättningar. Vi erbjuder dem också kontinuerlig kompetensutveckling och utbildningar. Vi satsar också på våra medarbetares hälsa och erbjuder därför friskvårdsbidrag och uppmuntrar till ett aktivt liv.

Assistenternas erfarenhet och förståelse har de fått genom arbetet och den vardagliga kontakten med människor med funktionsnedsättning. Innan en assistent börjar arbeta självständigt hos dig går han eller hon bredvid dina nuvarande assistenter, just för att lära sig hur du vill ha det. ”Bredvidgång” använder vi så länge det behövs, d v s tills både du och assistenten känner sig trygga.

Kulturell och språklig mångfald

Våra personliga assistenter har en mängd olika kulturell och språklig bakgrund. Du kan därför få assistans, ledsagning och avlösning på flera språk, exempelvis grekiska, turkiska, kurdiska, farsi, spanska, polska, arabiska, engelska, ryska, tigrinia, serbiska, kroatiska och bosniska.

Stöd och uppmuntran med hjälp av ADL-träning

Våra personliga assistenter arbetar dagligen med ADL-träning efter exempelvis en arbetsterapeuts instruktioner.

ADL-träning är förkortningen för ”Aktiviteter i Dagligt Liv”. Träningsmetoden går ut på att du ska få träna på alla de moment och aktiviteter som är nödvändiga för att du ska kunna klara så mycket som möjligt själv i det dagliga livet. Det handlar exempelvis om vardagssysslor som att städa, tvätta och handla men även om sociala färdigheter som att delta i ett ”gympass” tillsammans med andra eller att själv våga beställa mat på restaurang.

Vad ADL-träningen exakt består av beror förstås helt och hållet på vad just du behöver träna på och grad av handikapp. Generellt består ADL-träning av mycket stöd och uppmuntran. Det innebär att assistenterna uppmuntrar dig att steg för steg, våga och klara av att göra saker själv.

Kollektivanslutna med Vårdföretagarna (Almega)

Vi tycker att det är viktigt att erbjuda våra personliga assistenter konkurrenskraftiga löner. Därför är vi sedan januari 2011 kollektivanslutna med Vårdföretagarna (Almega). Läs mer om vad detta innebär på www.vardforetagarna.se.

Kontakta oss

Vill du veta mer om våra tjänster är du välkommen att kontakta oss via vårt kontaktformulär. Vi finns på e-post:info@saxenaomsorg.se, telefon: 08-580 800 06.